De juiste apparatuur voor controle van bouwstoffen

30.10.20

Deel op

De juiste apparatuur voor controle van bouwstoffen

Disoma is nog een vrij nieuwe speler op de markt en schrijft aan een sterk groeiscenario.
“In juni 2015 verwierven we onze BELAC-accreditatie”, getuigt manager Gijs Cielen. “We zijn onder meer bevoegd voor het testen van materialen in het kader van COPRO-, CERTIPRO- en BENOR-certificatie. Destijds zijn we begonnen als eenmansbedrijf, maar momenteel rekenen we op een team van vier mensen. Onze scope
omvat onder meer de controle van beton en betonachtige producten, asfalt, natuur- en puingranulaten.
Ook voor kernboringen, plaatproeven en aanmaak van werfproctors ter plaatse kunnen klanten bij ons terecht.”

 

Betontechnoloog

 

De samenwerking met Laboconstruct dateert van begin 2017. “Van bepaalde leveranciers waarbij we in het verleden gespecialiseerde apparatuur aankochten, waren we niet altijd tevreden over het serviceniveau. Nadat we over Laboconstruct diverse positieve signalen hoorden, beslisten we bij hen aan te kloppen voor de aankoop van nieuwe toestellen. Dat hebben
we ons nog geen seconde beklaagd. We kunnen rekenen op een goede begeleiding, wat voor de keuze van de juiste toestellen erg belangrijk is.
Zo is het een enorm voordeel dat zij over een betontechnoloog beschikken die de Europese normen uitpluist en op basis daarvan heel goed weet wat wij precies nodig hebben.”

 

Geavanceerde apparatuur

 

Het bouwkundig labo uit Maldegem verzorgde tot voor kort al een twintigtal proeven en breidde dat aanbod recent met nog negen proeven uit. 
De apparatuur daarvoor bestelde Disoma bij Laboconstruct. “Het gaat onder meer om een drukpers waarmee we de buigweerstand kunnen meten, een proef die steeds meer gevraagd wordt. We kochten ook een vorst-dooikast aan, waarmee we de mate waarin beton en granulaten tegen (extreme) koude bestand zijn, kunnen meten. 
Een ander toestel Disoma kocht onder meer een drukpers voor het meten van de buigweerstand aan. meet de penindringing op bitumen.” De goede Het bouwkundig labo uit Maldegem kan nu ook de penindringing op bitumen meten.

 

De samenwerking tussen beide bedrijven is ook te danken aan de gemeenschappelijke waarden die ze delen. “Net als Laboconstruct, hechten wij veel belang aan persoonlijk contact, een snelle en flexibele aanpak van (dringende) vragen en een oplossingsgerichte instelling.
We kijken ernaar uit om de samenwerking met Laboconstruct toekomstgericht te intensifiëren, zodat zij constructief kunnen bijdragen tot onze verdere groei”, besluit Cielen.